[Ossm-members] USB Wifi адаптер

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue May 15 22:20:05 UTC 2007


On Friday 11 May 2007 17:32:31 Дамјан Георгиевски wrote:
> мислам дека не се сите подржани, така да треба убаво да се провери

Најдов Gigafast USB Wireless Adapter, Feisty го најде веднаш и сигналот на 
On.net Wifi и некои пропратни мрежи од кои може да се црпи врска во реонот на 
Кисела Вода (пред рампа) беше максимално добар.

Штета што On.net Wifi услугите се тиња. Акцес поинтот им е паднат во тој реон 
што знам што..сепак најдов други мрежи и се беше весело и разиграно :)

Поздрав

П.С.
Значи Gigafast се супер поддржани под GNU/Linux со една препорака за сите 
корисници на Wifi услуги, да користат Network manager (KNetworkManager и 
GNOME апликацијата како што се вика, ист е концептот) за лесно конфигурирање.-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
gemidjy at lugola.net
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list