[Ossm-members] Kako da postavam monitor mode na wifi karticka

Ajet Ibraimoski aibraimoski at gmail.com
Thu May 24 10:02:02 UTC 2007


Значи со оваа што ја имам од Dell немам шанса тоа да го правам, без разлика
на какви драјвери да исталирам?

On 5/24/07, Дамјан Георгиевски <penguinista at mail.net.mk> wrote:
>
> > Ne znam, ne go biva, da ne znaete nekoja druga programa kako aircrack ,
> > koja ne bara monitor mod.
>
> ndiswrapper не подржува monitor mode, тоа е ограничување на фактот што не
> се
> native драјверите и на самите windows драјвери.
>
> без monitor mode не можеш да ги фаќаш пакетите што шетаат низ етерот и не
> можеш да кракуваш мрежи anyway.
>
> мој совет, земи си intel wireless картичка или atheros евентуално.
>
> --
> дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
> http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листа
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070524/02aa57ab/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list