[Ossm-members] Повик за придонес во Вики за слободен софтвер

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sat May 26 12:25:04 UTC 2007


Здраво Багра,

последно време особено интензиривано со Јове работиме на Вики за слободен 
софтвер, гледам и прилепчани ни помагаат, но сеуште е потребно масовно 
пишување и преведување на содржини.

Па затоа како јавен апел ве повикувам да ги избркаме следниве барани статии 
кои се барани во Вики-то а ги нема:
http://wiki.lugola.net/index.php/Специјални:Wantedpages

Преводите или упатствата од вас можете да ми ги пратите на приватната пошта 
или ставете ги некаде на Вики-то ќе забележам дека има принова и јас ќе го 
досредам артиклот.

Особено ова важи за дечките од Лугола, прекинете да играте игри и да гледате 
серии по цел ден, дајте малку бидете корисни за заедницата како што таа била 
некогаш за вас. Абе...немојте да сте себични. :)

Поздрав


-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
gemidjy at lugola.net
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list