[Ossm-members] sfd2007

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat May 26 17:42:41 UTC 2007


На саб, 2007-05-26 во 18:31 +0200, Aleksandar Balalovski напиша:
> Јас мислев да го правиме глобално сите во Битола али ок нејсе. А што ќе има 
> Скопје?
> 
> Битола можеше да има еден глобален и голема прослава на денот. 
> Еве една иницијатива за заедничко организирање на настан - пропадна. 

Поентата на денот на слободниот софтвер не е да се соберат сите луѓе што знаат што е слободен софтвер на едно место. 
Поентата е на што е можно повеќе места луѓето да се запознаат со слободниот софтвер, дали преку делење на цедиња, 
некоја проекција на филм или пак некој поголем настан. Се надевам дека сега е појасно зашто треба секој во својот град да се потруди да организира нешто.
-- 
Арангел Ангов
Веблог: http://ufo.linux.net.mk
џабер/е-пошта: ufo at linux.net.mk
More information about the Ossm-members mailing list