[Ossm-members] Локализиран софтвер на македонски и активни проекти со координатори

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu May 31 11:27:23 UTC 2007


До македонската заедница на корисници на слободен софтер,

Дали може секој што локализира, координира проект за локализација да
одговори на оваа е-пошта, зошто има потреба за водење на евиденција, што
како и зошто имаме средено, преведено, до која и од која верзија и кој
човек е задолжен за тоа.

Старата верзија на ваков некој документ ја има овде
[http://www.slobodensoftver.org.mk/whitepaper/index.php/PrevedenSoftver],
потребна ни е нова.

Значи во формат...

Име на проект, верзија, URL, координатор, број на членови ( и или
имиња), контакти информации (е-пошта, поштенска листа, тел. и сл)

Ако не сакате на нишка на поштенскава листа испратете на
igor at slobodensoftver.org.mk.

Информациите ќе бидат објавени на новата страница на  слободен софтвер
Македонија и ќе се користат во промотивни цели за секој оно што има
потреба да ги знае овие податоци, освен ако не назначите поинаку.

Благодарам однапред.

-- 
Igor Stamatovski
_____________________________
Free Software Macedonia
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk


More information about the Ossm-members mailing list