[Ossm-members] WP 2.3.1 lokalizazija i problem so kirilica ?

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Nov 6 08:47:05 UTC 2007


On 11/6/07, Vladislav Bidikov <bidikovi at unet.com.mk> wrote:
> Pravev upgrade na WP 2.3.1 - se pomina doro osven 2 defekti ... gi
> izgubiv iminjata na kategoriite (stanaa prasalnici)
> Probav na napisam nekoja kategorija pak na kirilica ama nejkit :S

Провери default encoding на базата. Најверојатно таму си зезнал нешто
Прашалници се појавуваат само кога ќе се згреши/замени кодната страница.
Провери при експротирањето на старата база што си направил, провери
ги SQL-ите од старата и новата база

> prevodot nesto ne e sosema vo red ...

Многу си нејасен... Кажи што точно те мачи...
Преводот го тестирав на дома + на 2 сервера и се беше ок
Соред проблемите со базата имаш некоја утка во конфигурацијата
на веб серверот и ти дава некоја default кодна страница.

Некој друг да не имал проблеми со преводот?

ПОЗДРАВ, Чомбе
П.С. Другпат тука на крилица ;)


More information about the Ossm-members mailing list