[Ossm-members] барам рачен компјутер

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Nov 6 16:55:41 UTC 2007


> Значи PDA, со кое би можел да си читам документи и е-книги, да отворам
> интернет (не мора преку WiFi, може и преку мрежна) и да внесам некој текст
> ако ме нападне музата (исто не мора да е преку touchscreen, може и преку
> тастатура).
> Слободен софтвер може да се смета како задолжителен.

Ова е интересна опција... Chumby, има wifi ама пак не работи на батерија туку 
на струја.
http://www.linuxdevices.com/news/NS5718528026.html

Не е баш general purpose компјутер, но сепак е целосно отворен.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list