[Ossm-members] Проблем со X

Stojan Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Fri Nov 9 15:05:19 UTC 2007


> Со ATI така му прави..
А, бе!?

Тогаш што е ова:
    ...
    Section "Device"
        Identifier "Card0"
        Driver   "radeon"
        VendorName "ATI Technologies Inc"
        BoardName  "RV350 AQ [Radeon 9600]"
        BusID    "PCI:1:0:0"
        Option   "XAANoOffscreenPixmaps"  "true"
    EndSection
    ...
    
Што бара тоа radeon таму? На местото на „radeon“ треба да стои „ati“.

Значи:

    Section "Device"
        Identifier "Card0"
        Driver   "ati"
        VendorName "ATI Technologies Inc"
        BoardName  "RV350 AQ [Radeon 9600]"
        BusID    "PCI:1:0:0"
        Option   "XAANoOffscreenPixmaps"  "true"
    EndSection
    
После тоа се прави рестарт на X (некад не сака да работи вака, затоа
најдобро е да го рестартираш компјутерот). Треба да работи ОК вака.

> Маки дали стави Modes како што ти кажав вчера? Може да го пастираш
> xorg.conf некаде...

Тука ништо не фаќај! Нема да ти помогне anyhow, сум пробал се и сешто и
горното решение е единственото што работи.

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list