[Ossm-members] Проблем со X

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Fri Nov 9 15:23:06 UTC 2007


On Nov 9, 2007 4:05 PM, Stojan Dimitrovski <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
> > Со ATI така му прави..
> А, бе!?
>         ...
>
> Што бара тоа radeon таму? На местото на „radeon" треба да стои „ati".

My bad, Не видов дека дал линк до пастиран xorg.conf

>
> Тука ништо не фаќај! Нема да ти помогне anyhow, сум пробал се и сешто и
> горното решение е единственото што работи.
>

Може да е проблемот да Xorg направи грешен probe и земе во предвид
други резолуции, пример 1280x960 како што ми правеше Федора пред да
сменам Modes ;)


-- 
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net - your future!
Member of Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list