[Ossm-members] Проблем со X

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri Nov 9 20:21:32 UTC 2007


Toni Kostov wrote:
> 
> Ок. Таман за ова сакав да прашам.
> Користам Ubuntu 7.10 на лаптоп со графичка картичка ATI Mobility Radeon 
> X1600. Кога инсталирав 7.04 имав проблем со драјверите за графичката. 
> Потоа се случи отварање на драјверите на ATI и ништо понатаму не сум 
> слушнал. Што се случува со драјверите? Извадија ли ATI или било кој друг 
> нови драјвери (за поновите графички картички) за под Линукс (конкретно 
> за Ubuntu ме интересира)?

Извадија и за прв пат било кој затворен драјвер за графички карти го 
победува Виндоус драјверот во бенчмарк :-)

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=897&num=1

Тука имаш и други споредби статии за статусот и споредби на слободните и 
затворените графичките драјвери под Линукс.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=category&item=GraphicsMore information about the Ossm-members mailing list