[Ossm-members] Проблем со X

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sat Nov 10 00:29:14 UTC 2007


> еве го логот http://pastebin.com/m3615eec0

пишувај бе одговор на соодветната порака ...

еве што вика log-от:
Output VGA-0 using initial mode 1024x768

овој драјвер изгледа подржува xrandr 1.2 што значи можеш со командата xrandr 
отпосле да си смениш резолуција. Ако не... 

Xrandr 1.2 е супер, но има подруг начин на подесување на резолуции и сл.

Според http://www.intellinuxgraphics.org/dualhead.html мислам дека во X 
конфугурацијата треба да ставиш:

  Option          "monitor-VGA-0"  "Monitor0"

во секцијата за графичката карта. А во секцијата  за мониторот:

  Option "PreferredMode"  "1280x1024"


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list