[Ossm-members] дворак на македонски

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Thu Nov 15 19:18:32 UTC 2007


On Nov 15, 2007 7:20 PM, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:

>  http://www.softver.org.mk/novica-ftp/800px-KB_United_States_Dvorak+mk.png
>
> ова ти врши работа?

Не си сменил ништо, само си направил латиница->кирилица?

Ај пробај како што треба да направиш, можда ќе добиеш поклон кириличен
дворак за нова година од Дедо мраз.

Еве за српска кирилица пример, ваљда е доволно блиску со нашите зборови.
http://www.csd.uwo.ca/~mburrel/software/serbian-dvorak/

Евентуално, може да ти помогне програмчево
http://www.imn.htwk-leipzig.de/~dborkman/letter.html демек
да ги видиш најчестите дво-букви и сл. (како и да се викаат) во
македонски текстови..

-- 
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list