[Ossm-members] Savannah GNU.org -mk тим (wwwmk)

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Wed Nov 21 23:09:31 UTC 2007


On Nov 21, 2007 11:47 PM, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
> Вака, од GNU ме контактира Јавор Доганов (ваљда Русин?) кој ми кажа дека
> контактот со одржувачот на македонскиот тим за локализација не му бил успешен
> и дека треба да превземеме нешто за да ни го стави GNU Манифестот на
> официјалната страна на GNU.
>
> https://savannah.gnu.org/projects/wwwmk
>
> Сега видов дека Илин се води сѐ уште како одржувач, па веројатно треба да се
> најде некој поажурен. Јас нема да можам поради други обврски.
>
> Whatsoever, треба да се додаде локализираниот манифест на тој сајт затоа што
> го имаме преведен и не е лошо да стои таму, дава кредибилитет на нашата
> работа, нели? Па која е процедурата и дали треба во Plain text да се испрати
> до некој што има пристап на сајтот?
>

Имам логин slobodensoftver на савана, сега имам commit само на фсфе сајтот
и можам да комитувам таму.

Ако му одговориш на типот да не додаде во проектот, тогаш можам да
комитирам таму,

Или Илин нека среди дај му го него документот.

-- 
Igor


More information about the Ossm-members mailing list