[Ossm-members] Лаптопи за поинтересна настава

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Nov 22 12:47:10 UTC 2007


On Nov 22, 2007 12:48 PM, Bozidar Proevski <bobibobi at freemail.com.mk> wrote:
> http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=80866&EditionID=1259

ОЦЕНА НА ПРОМОТОРИТЕ НА „ЛИНУКС"

јако, јако..... ова е исто ко да работиме у колонијал или ко теткине на саем :P

Компјутерџиите што го користат бесплатниот оперативен систем „Линукс"
наместо системот „Виндоус" на гигантот „Мајкрософт" ја поздравија
одлуката на Македонија да го користи „Линуксот" во проектот за
компјутеризација на училиштата.

Бесплатен, а? Абе до кога дилајли ќе се занимаваат со вакви работи. Срамота!!!

 Паралелно со инсталирање, има потреба и од обука на кадарот и од
превод на софтверот, кој може многу поевтино да се локализира и
приспособи за Македонија од платените софтвери - вели Филип
Стојановски

Платен и неплатен софтвер... интересен концепт од човек што вика дека
го разбира слободниот софтвер

Навистина незнам веќе дали е добро да се објавуваат текстови и видео
репортажи за Линукс и Слободен Софтвер од луѓе кои само начуле за овие
работи. Стално нешто зборат било бесплатно, дека диламе пиратерија....
Страшно е! Никој до сега не ги кажал/напишал вистинските вредности,
освен разбира се, во интерфвјуата/текстовите кои се од нас. На секој
напис ќе му најдеш дупки и работи што треба да ги дообјаснуваме или да
поправаме грешки.

Се надевам дека нема да почнеме да се навикнуваме на ваквите работи.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list