[Ossm-members] Лаптопи за поинтересна настава

Marko mark0d0da at gmail.com
Thu Nov 22 13:04:01 UTC 2007


On Thursday 22 November 2007 12:48:48 Bozidar Proevski wrote:
> http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=80
>866&EditionID=1259
>
> Во текстот се спомнува OLPC? Бидејќи станува збор за УНДП, веројатно е
> Classmate.
>
> Поздрав
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members

Стварно многу е лошо какви дезинформации шират. Проблемот е што не е само во 
вестите, и стручни списанија, веб страни и др. користат многу погрешни 
термини и "рекла кажала" прикаски.
кога сакав да стаам dual-boot на компјутерите у школо два саата го убедував 
заменик-директорот дека linux не е freeware ко шо викаше он " Линуксот е 
бесплатен пошто не се користи, кога ќе почне да се користи ќе го наплаќаат ".
Грешка ваму грешка таму и после никој у државава нема да знае што е и зошто 
е :)
More information about the Ossm-members mailing list