[Ossm-members] Лаптопи за поинтересна настава

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Thu Nov 22 13:19:04 UTC 2007


Marko wrote:
> Стварно многу е лошо какви дезинформации шират. Проблемот е што не е само во 
> вестите, и стручни списанија, веб страни и др. користат многу погрешни 
> термини и "рекла кажала" прикаски.
>   
Значи, кога ќе делиме дискови, мора да има и пропратна литература 
(флаер) во која ќе поставиме дефиниции на термините кои очиглено 
предизикуваат конфузија...
> кога сакав да стаам dual-boot на компјутерите у школо два саата го убедував 
> заменик-директорот дека linux не е freeware ко шо викаше он " Линуксот е 
> бесплатен пошто не се користи, кога ќе почне да се користи ќе го наплаќаат ".
>   
:-)

Ова е многу јако... Сигурно и Линус Торвалдс рачунал на ова....


-- 
Toni Kostov
More information about the Ossm-members mailing list