[Ossm-members] wrt54g

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Nov 26 14:01:36 UTC 2007


На пон, 2007-11-26 во 13:49 +0100, Aleksandar Josifoski напиша:
> б) не ми се зборува
> инаку останува тоа што реков, некој пред очи ми затвараше процеси
> skype, firefox, amarok

- ограничи пристап до рутерот само од твојата MAC адреса
- подеси firewall (било на рутерот било на компјутерот твој), ако имаш
други компјутери во мрежа, подобро на компјутерот
- види дали некој ти е врзан на компјутерот (со командата w) и изгаси го
ssh серверот ако не го користиш
- смени ги лозинките и на рутерот и на компјутерот
-- 
Арангел
[w.ufo.linux.net.mk]
[e/j.ufo at linux.net.mk]
[i.arangel @ FreeNode]
More information about the Ossm-members mailing list