[Ossm-members] Идеи за СЗ 2.03

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Oct 15 11:46:46 UTC 2007


> Хелоу,
>
> Незнам колку има планови за следното (2.03) СподелиЗнаење, ама јас имам
> идеја и планирам да ја кажам.
>
> Вака:
>
> Нели би било добро да се направи нешто како Ubuntu Gusty (Gutsy) +
> Gibbon Release Party, само не толку Party - Party туку чисто онака во
> духот на СподелиЗнаење само по-Убунту 7.10 ориентирано. До сега Убунту
> 7.10 треба да има многу нови опции, како Гном 2.20, Compiz Fusion по
> дифолт, таа алатката за повеќе монитори итн. Секако, може да се
> покажуваат и другите *buntu-а: Kubuntu, Ubuntu Studio, Xubuntu...
>
> Ако неможе на ФЕИТ можеби ќе може во Точка...
>
> Идејава ми дојде кога гледав на викито на убунту за кои се ќе прават
> Убунту рилис партија, па видов Хрватска и Србија (иако сепак нема дата
> ставено).. зашто не и ние. :)
>
> А мислам и дека ако дознаат тие луѓето кои се интересираа за убунту на
> SFD2007 ќе им биде исто така мило како што им беше и за SFD. :)
>
> anyway ова е само идеја. :)

Не е лоша... јас мислам и посеризно да го разгледаме ubuntu-то.. на пр. да 
видиме како се прават custom ISO-а-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list