[Ossm-members] Превод на апликација од убунту

Marko mark0d0da at gmail.com
Wed Oct 17 02:35:19 UTC 2007


On Tuesday 16 October 2007 10:26:50 Jovan Naumovski wrote:
> Здраво,
>
> како што најверојатно знаете, во убунту има алатка „restricted drivers
> manager“. Е сега јас преведувајќи го гуи-то и Андон преведувајќи ја
> документацијата и помошта дојдовме во ситуација да го преведеме тоа
> restricted на два начина кои...хмм... можеби донекаде одговараат. Но,
> сепак е добро да видеме што мислат другите. Значи:
>
> Restricted drivers manager
>
> Предлози до сега:
>
> „Менаџер за драјвери со ограничувања“
> „Менаџер за неслободни драјвери“
>
> моментално е преведено „Менаџер за забранети драјвери“
>
> Додадете и ваши предлози.
>
> Јован Н.

Мислам дека „Менаџер за неслободни драјвери“ е најдобро, другите две многу се 
чудни,.




More information about the Ossm-members mailing list