[Ossm-members] Проблем со $QTDIR

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Fri Oct 19 11:20:54 UTC 2007


On Friday 19 October 2007 22:14:03 Marko wrote:
>  /etc/profile.d

Таму има и qt4.sh штом имаш qt4 инсталирано, види тоа во /etc/profile дали се 
повикува, мислам дека сите од /etc/profile.d се вчитуваат автоматски.

во краен случај во ~/.bashrc можеш да ставиш 
export QTDIR=/opt/qt/-- 
Aleksandar Balalovski (keyID: FD341782)
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net
gemidjy at lugola.net


More information about the Ossm-members mailing list