[Ossm-members] Проблем со $QTDIR

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Oct 19 12:34:24 UTC 2007


> >  /etc/profile.d
>
> Таму има и qt4.sh штом имаш qt4 инсталирано, види тоа во /etc/profile дали
> се повикува, мислам дека сите од /etc/profile.d се вчитуваат автоматски.

само тие фајлови што се executable во /etc/profile.d/ се вчитуваат. Така лесно 
можеш да контролираш кој се учитива а кој не без да бришеш фајлови.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list