[Ossm-members] Најбоља серверска дистрибуција у свет

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Fri Oct 19 20:33:49 UTC 2007


On 10/19/07, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
>
> Ова може да е и онака, поучна нишка за серверска дистрибуција, па затоа ќе
> прашам според вас која е најдобра за серверски потреби? (за мали до средни
> потреби). И од RHEL...која компонента е неслободна?


Според мене Debian, а ако сакаш да не се многу многу малтретираш земи си
нешто како SmeServer каде имаш и повеќе од тоа што ти е потребно веќе готово
со самата инсталација на дистрибуцијата.
Поздрав
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20071019/9192dd1b/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list