[Ossm-members] splash screen за cd-то во windows

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat Sep 1 17:17:12 UTC 2007


Новица Наков напиша:

> моментално вака изгледа
> http://www.softver.org.mk/novica-files/drugo/start.bmp

Еве како Новица мисли да изгледа мк.федора за виндоус.

http://isengard.unet.com.mk/~georgi/mk.fedora/

Новица, мои забелешки:

1. Неможе на насловната страница да има линк „Дознајте повеќе“ за
програмиве пошто не е можно да се кликне. Кога ќе го тргнеш маусот се
враќа на основната. :)

Ако нејќеш многу текст не ставај, но обавезно тргни го линкот.

Незнам што му фалеше на текстот од основното цеде? (*) :)

2. Во твојата верзија на include/css/layout.css додај го ова долу. Пошто
насловите во описите кога ќе отидат во два реда ти се ујебуваат. Онлајн
е сменето.

#main_text_block h1, #main_text_block h2, #main_text_block h3 {
    line-height: 110%;
}

А ова стај го во include/css/popup_windows.css

#info_text_block h3 {
    line-height: 110%;
}

3. Неможеш линкови да ставаш во страните само со href="http://", треба
да направиш .lch фајл и него да го линкаш. Види го на пример
mk/freesoftwaremacedona.lch. (Во описот за Фајрфокс имаш неколку линка
така ставено грешно и во Прашања и во Инфо страната.)


(*)http://isengard.unet.com.mk/~georgi/nvoopencd/

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS!
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list