[Ossm-members] splash screen за cd-то во windows

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Sep 1 17:46:57 UTC 2007


> 1. Неможе на насловната страница да има линк „Дознајте повеќе“ за
> програмиве пошто не е можно да се кликне. Кога ќе го тргнеш маусот се
> враќа на основната. :)
>
> Ако нејќеш многу текст не ставај, но обавезно тргни го линкот.

А не може да се направи да не се менува така?

> Незнам што му фалеше на текстот од основното цеде? (*) :)

Па застарено беше. Требаат нови работи од време на време.

> 2. Во твојата верзија на include/css/layout.css додај го ова долу. Пошто
> насловите во описите кога ќе отидат во два реда ти се ујебуваат. Онлајн
> е сменето.
>
> #main_text_block h1, #main_text_block h2, #main_text_block h3 {
>     line-height: 110%;
> }
>
> А ова стај го во include/css/popup_windows.css
>
> #info_text_block h3 {
>     line-height: 110%;
> }
>
> 3. Неможеш линкови да ставаш во страните само со href="http://", треба
> да направиш .lch фајл и него да го линкаш. Види го на пример
> mk/freesoftwaremacedona.lch. (Во описот за Фајрфокс имаш неколку линка
> така ставено грешно и во Прашања и во Инфо страната.)

Овие ствари нека ги поправи тој што ќе ја билда конечната верзија од цдто.
-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list