[Ossm-members] edubuntu прашање од јовевска мара

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Apr 2 12:52:56 UTC 2008


On Wed, Apr 2, 2008 at 1:56 PM, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
>
> ова само што стигна на info at slobodensoftver.org.mk:
>
> Buffer I/O error on device fd0    i
> [broj] exception Emask   action    frozen
> Dali moze nekako da mi pomognete za odkrivanje na problemot?
>

Според оваа грешка, цд-то на подигање пробува да прочита нешто од
дискета fd0, неуспева и заглавува на тоа.

Прашајте ја прво дали има флопи диск уред и ако го нема нека проба да го
исклучи во биосот и нека проба пак да го инсталира

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list