[Ossm-members] soap i php 4

Kliment Simoncev simoncev at genrepsoft.com
Tue Apr 15 07:07:12 UTC 2008


Podigni nekoj minimalen Servlet (Java) so Hessian protokol i posle PHP neka
bide klient do Hessian Servlet: http://hessian.caucho.com/
klime

2008/4/15 Влатко Станковиќ <inferno.daemon at gmail.com>:

> Има ли некој пробано да повика SOAP web сервис ама на php 4 сервер,
> пример курс на нбрм?
> 5-ката има soap класи и вградени XML парсери, ама повеќето хостинг
> компании ставаат 4 а не 5 сервер.
> Пробав со овие класи на локална машина и работи супер на php 5 и апачи 2
> На гугл не најдов ни еден пример за нешто помало од 5.
> Ако има некој линк што не сум го видел баш е добредојден
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080415/8ede6178/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list