[Ossm-members] soap i php 4

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Apr 15 13:21:56 UTC 2008


> Има ли некој пробано да повика SOAP web сервис ама на php 4 сервер,
> пример курс на нбрм?
> 5-ката има soap класи и вградени XML парсери, ама повеќето хостинг
> компании ставаат 4 а не 5 сервер.
> Пробав со овие класи на локална машина и работи супер на php 5 и апачи 2
> На гугл не најдов ни еден пример за нешто помало од 5.

а си пробал ли тие класите кои ги користиш со 5ка дали работат и со 4ка?

> Ако има некој линк што не сум го видел баш е добредојден

а од кај да знам кои линкови си ги видел :)ps.
SOAP sucks

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list