[Ossm-members] soap i php 4

Влатко Станковиќ inferno.daemon at gmail.com
Tue Apr 15 18:31:54 UTC 2008


Па да работеа тие од 5 на 4 ќе го направев тоа и немаше да се 
малтретирам да барам по форуми.
Како и да е nusoap ми заврши работа, фала на помошта
А за тоа кои примери ги имам видено, повеќето беа од php.net и од некои 
страни што ги најдов на гугл, ама ги немам линковите сега.
Поздрав
Дамјан Георгиевски wrote:
>> Има ли некој пробано да повика SOAP web сервис ама на php 4 сервер,
>> пример курс на нбрм?
>> 5-ката има soap класи и вградени XML парсери, ама повеќето хостинг
>> компании ставаат 4 а не 5 сервер.
>> Пробав со овие класи на локална машина и работи супер на php 5 и апачи 2
>> На гугл не најдов ни еден пример за нешто помало од 5.
>>     
>
> а си пробал ли тие класите кои ги користиш со 5ка дали работат и со 4ка?
>
>   
>> Ако има некој линк што не сум го видел баш е добредојден
>>     
>
> а од кај да знам кои линкови си ги видел :)
>
>
>
> ps.
> SOAP sucks
>
>   

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080415/a1df268e/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list