[Ossm-members] СподелиЗнаење за викифарма , 19.04.2008 г. 12-17 ч. [Точка]

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Apr 18 14:13:11 UTC 2008


Оваа сабота СподелиЗнаење ќе биде за инсталирање moin wiki фарма.

Други идеи, кои може да ги правиме утре, или следното СЗ (зависи како има 
време) се:
 - правење сопствен Python web framework
 - вовед (т.е зезање) со couchdb
 - KDE4 технологии (маки)
 - Vala програмски јазик (стојанче)
 - инсталирање некоја паметна дистрибуција на Asus eeePC (со KDE4 :) пошто ми 
се здосади тоа xandros-от
 - dunno 

Минатата сабота, ненадејно правевме samba умрежување на неколу лаптопи, меѓу 
кои и еден Mac OS X. Релативно лесно испадна, единствен проблем беа пермисии 
на фајлови.http://spodeliznaenje.blogspot.com/2008/04/19042008-12-17.html

пс.
Без разлика дали е најавено и дали има конкретен план, СподелиЗнаење има 
секоја сабота 12-17 ч. [Точка] .. освен во случај на војна или некој поголем 
празник.

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list