[Ossm-members] Новитети околу суспензијата

Aleksandar Josifoski josifoski2 at gmail.com
Sun Aug 31 23:41:56 UTC 2008


gemidjy bawow wrote:
> Работите се под контрола :) Освен една работа која апсолутно забега во
> недоглед.
>
> Ги имам бекапите со dump-овите и сите содржини на акаунтот од
> ixwebhosting. Досега само 1 се пријави дека сака да добие бекап
> (angel). Подоцна во мејлов ќе кажам и нешто околу хостирањето со
> поддомените (*.lugola.net). Доменот lugola.net најверојатно го губиме
> поради некоја глупава грешка на startlogic или ixwebhosting. Ако
> направите "whois lugola.net" ќе видите дека се уште се води на име на
> мајка ми (со нејзината кр.картичка го платив тогаш пошто немав моја).
> Мејлот е некој стар (достапен) но проблемот е во тоа што на startlogic
> како сопственик на акаунтот се води некој со корисничко име
> "jemspros". Тоа ниту сме го користеле ниту знам кој е „тој" (ако е
> некој). thus, кога им давам 3000 начини за докажување дека јас сум
> сопственик на доменот, ниту еден не е валиден (пр. последните 4 цифри
> од кредитната картица или адресата на живеење). Им кажувам да
> споредат, и велат дека има разлика, но дека не можат да сторат ништо
> околу тоа. Не е проблем што ќе го изгубиме lugola.net (утре ќе купам
> lugola.mk), проблем е што 2 мејл акаунти (мојот и на јован) се
> @lugola.net со пренасочување кон gmail. Така, денес морав да се
> пријавам на оссм-мемберс со gemidjy на gmail.com, значи избришете го
> gemidjy на lugola.net не е достапен веќе.
>
> @Јован: голема е веројатноста да не ги добиеме старите адреси
> @lugola.net. Ако смислиш некој бајпас кажи, јас работам нонстоп со
> идиотите од двата провајдери да најдиме решение иако к*р ги боли за
> проблемот.
>
> @сите: порано секој што ќе посакаше хостинг.lugola.net добиваше. Само
> 3ца од нив користат од кои 2ца активно. Стојанче и Гоце. Останатите
> нема да добијат хостинг :) Зошто? Од технички причини. Како прво ќе
> сме „на гости" на хостингот на 2с.мк и linux.net.mk (на Dreamhost,
> hallelujah) па ако сакате да хостирате блог таму контактирајте го
> Стама, јас немам ништо со тоа (а и да имав немаше да ги отворам истите
> акаутни за потоа да стојат туку така, нема поента, нели?). Гледам
> стојанче користи tamblr, значи тебе не ти треба хостинг :) Единствено
> останува Гоце да се смести некаде. Предлози и идеи околу ова. Мојот
> блог & срања ќе бидат на хостинг од србите (ист на dreamhost).
>
> значи, останува:
> - да купам lugola.mk домен, ако се реши lugola.net ќе го насочиме кон
> lugola.mk отпосле
> - да се инсталира медиавики и друпал на wiki.lugola.mk и lugola.mk соодветно
> - да се префрлат бекап податоците, дамповите и сето тоа да се спакира,
> особено критично е Викито, и се да се врати на свое место
> - да ги смениме сите линкови и записи од lugola.net во lugola.mk
>
> Идеи, сугестии и предлози кои ќе помогнат да се реши ситуацијата се
> добредојдени.
>
>   
сите имате 4.ка од мене буууууууууууууууууууууууу
Напад над windows system 7
More information about the Ossm-members mailing list