[Ossm-members] Новитети околу суспензијата

gemidjy bawow gemidjy at gmail.com
Sun Aug 31 13:14:42 UTC 2008


Работите се под контрола :) Освен една работа која апсолутно забега во
недоглед.

Ги имам бекапите со dump-овите и сите содржини на акаунтот од
ixwebhosting. Досега само 1 се пријави дека сака да добие бекап
(angel). Подоцна во мејлов ќе кажам и нешто околу хостирањето со
поддомените (*.lugola.net). Доменот lugola.net најверојатно го губиме
поради некоја глупава грешка на startlogic или ixwebhosting. Ако
направите "whois lugola.net" ќе видите дека се уште се води на име на
мајка ми (со нејзината кр.картичка го платив тогаш пошто немав моја).
Мејлот е некој стар (достапен) но проблемот е во тоа што на startlogic
како сопственик на акаунтот се води некој со корисничко име
"jemspros". Тоа ниту сме го користеле ниту знам кој е „тој" (ако е
некој). thus, кога им давам 3000 начини за докажување дека јас сум
сопственик на доменот, ниту еден не е валиден (пр. последните 4 цифри
од кредитната картица или адресата на живеење). Им кажувам да
споредат, и велат дека има разлика, но дека не можат да сторат ништо
околу тоа. Не е проблем што ќе го изгубиме lugola.net (утре ќе купам
lugola.mk), проблем е што 2 мејл акаунти (мојот и на јован) се
@lugola.net со пренасочување кон gmail. Така, денес морав да се
пријавам на оссм-мемберс со gemidjy на gmail.com, значи избришете го
gemidjy на lugola.net не е достапен веќе.

@Јован: голема е веројатноста да не ги добиеме старите адреси
@lugola.net. Ако смислиш некој бајпас кажи, јас работам нонстоп со
идиотите од двата провајдери да најдиме решение иако к*р ги боли за
проблемот.

@сите: порано секој што ќе посакаше хостинг.lugola.net добиваше. Само
3ца од нив користат од кои 2ца активно. Стојанче и Гоце. Останатите
нема да добијат хостинг :) Зошто? Од технички причини. Како прво ќе
сме „на гости" на хостингот на 2с.мк и linux.net.mk (на Dreamhost,
hallelujah) па ако сакате да хостирате блог таму контактирајте го
Стама, јас немам ништо со тоа (а и да имав немаше да ги отворам истите
акаутни за потоа да стојат туку така, нема поента, нели?). Гледам
стојанче користи tamblr, значи тебе не ти треба хостинг :) Единствено
останува Гоце да се смести некаде. Предлози и идеи околу ова. Мојот
блог & срања ќе бидат на хостинг од србите (ист на dreamhost).

значи, останува:
- да купам lugola.mk домен, ако се реши lugola.net ќе го насочиме кон
lugola.mk отпосле
- да се инсталира медиавики и друпал на wiki.lugola.mk и lugola.mk соодветно
- да се префрлат бекап податоците, дамповите и сето тоа да се спакира,
особено критично е Викито, и се да се врати на свое место
- да ги смениме сите линкови и записи од lugola.net во lugola.mk

Идеи, сугестии и предлози кои ќе помогнат да се реши ситуацијата се
добредојдени.--


More information about the Ossm-members mailing list