[Ossm-members] UPnP сервери и клиенти кои ги поддржуваат

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Dec 7 17:07:43 UTC 2008


On Sun, 2008-12-07 at 14:50 +0000, Igor Stamatovski wrote:
> Rhythmbox има некој плагин кој овозможува UPnP праќање и примање,
> меѓутоа ова за претплатување
> на UPnP стримови воопшто не го најдов иако плагинот ми е активиран.
> (патем за да го активирав плагинот требаше да инсталирам
> python-louie и python-coherence иако rythambox-от многу воопшто не  ми
> јави дека овие две работи му недостасуваат, па
> мораше да пробуричкам наваму натаму за да откријам.)

Палиш rhyhtmbox на лаптоп, палиш rhythmbox на PC и доле десно ти се
појавува Igor's shared music, кликаш и ја имаш цела библиотека од PC-то
достапна на лаптопот преку локална мрежа. Детс ит. :)
-- 
:Арангел Ангов:
:ufo at linux.net.mk:
:jabber:xmpp:пошта:блог:
More information about the Ossm-members mailing list