[Ossm-members] GForge instalacija

Bozidar Avramovski avram.bob at gmail.com
Mon Dec 15 08:45:39 UTC 2008


Го инсталирав GForge на Ubuntu 8.10 преку Synaptic релативно лесно. Додуша
смрзна малку првиот пат ама после повторното повикување на пакетот Synaptic
ми кажа што да напишам во terminal прозор и.... пројде.
Е арно ама GForge не работи, т.е. не се стартува и во browser-от јавува
грешка "Could not connect to database...." . Сурфаф и барав и пробував некои
решенија што ги најдов на форумите на gforge и некои други... ама сеуште
ништо.
Следно е да седнам и да почнам со барање низ php скриптите. Сепак, доколку
некој има некаква идеја нека пише.

Поздрав,
Божидар Аврамовски
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081215/57aea473/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list