[Ossm-members] GForge instalacija

Bozidar Avramovski avram.bob at gmail.com
Thu Dec 18 08:33:40 UTC 2008


>
> Чомбе напиша:
> Подигнат ли е MySQL-от?
> Креирана ли е базата?
> Го исконфигурира ли GForge-от со кој корисник да се закачува на базата?
>

Не е MySQL туку Postgre-Sql, колку што можев да видам подигнат е а дали е
креирана базата не знам додека не инсталирам некој админ панел за postgre
(што денес ќе го направам). При инсталацијата му креирав корисник со кој
треба да се закачи на базата.
Барајќи низ php скриптите најдов дека податоците за пристап (сервер нејм,
јузер, пас, дејтабејз нејм) се читаат од сервер варијабли ама па изгледа
дека при старт-ап џифорџот не ги креира и затоа не може да пристапи. (ме
мрзеше да прават алт шифт па се е кирилица и расипан англиски [?])
Сеуште работам на тоа.... макар да неделава ептен малку време можев да
одвојам...
Ќе дојдам во сабота па ќе пробаме и на лице место.

Поздрав,
Божидар Аврамовски
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081218/f13c0a71/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: 330.gif
Type: image/gif
Size: 96 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20081218/f13c0a71/attachment.gif>


More information about the Ossm-members mailing list