[Ossm-members] nsnd Битола , пролет 2008

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sat Feb 2 18:17:56 UTC 2008


Ок, време е да го реализираме тоа што го планиравме во Пула и пред тоа :)

Е вака сеа, со оглед на то шо во Битола и од Битола знам дека нема кој да 
помогни околу организацијата, сите ги боли ташакот лев, јас ќе се обидам да 
го збркам сето ова. Потребно ни е:

1 просторија
   1.1 Проектор
         1.1.1 Ако нема проектор треба табла онаква за со маркер шо се 
бриши... иам таква ама малечка е (1х0.5м)
2 интернет
3 исхрана/спиење


Јас ќе се обидам да го средам делот 1 и 1.1, како и да се обидам да обезбедам 
бесплатно јадење и спиење за гостите од Хрватска, Босна, Србија и Македонија 
кои ќе остануваат Битола. Веројатно ќе бидеме во Трново/Магарево (веднаш под 
Пелистер, првото село (кај црквата на патот за Пелистер)), кое, од логистичка 
гледна точка, гледа накај Битола (за broadband). Проектор можеби дотогаш ќе 
се купи, ако не ќе најдам од некое школо. Периодот предлагам да е напролет. 
Со оглед на тоа шо дотогаш ќе иам дипломирано, ќе се оддадам целосно на 
собирот.

Знам дека идејата е да не се случува ништо и да гостуваат хакери кои ќе 
споделат искуство, али јас би сакал да му дадеме малку значење на 
настанот...може да ги искористиме гостите ако дојдат, од Мама да ги однесеме 
на некоја ТВ or something :)) не е тоа толку битно.

Најбитно е да обезбедиме Интернет. За тоа со Дамјан имаше некоја иницијатива 
да се среди, не знам како ќе оди тоа, еве да се договориме овде пред да пишам 
порака на google groups на листата на NSND. 

Исто, гостите се тие што се, значи Хрватска, Босна&Херц., ЦрнаГора?, Србија, 
Косово :), ако сакате да ги поканиме и тие дечките од Унгарија шо ги 
запознавме Пула? Едниот е ѕвер и еден од најквалитетните хакери што ги 
запознав досега (после Ака, хехе)...и се разбира ние македонците, пошто кога 
се работи за собири и дружба барем тогаш сме сите во група (и за жал само 
тогаш Лугола е група), ќе не има прилично...

Ние мора да сме спремни на некои работи сепак: да си го платиме сами спиењето 
и јадењето (што не би требало да е проблем) и да заминеме на следното НСНД во 
Сплит? :)

И една бизарна идеја: дали да правиме БАШ НСНД или да направиме 3 дневен 
хакерски самит :)) Или фестивал на слободен софтвер во Битола? Или 
Конференција? Па успат да направиме и НСНД (како Пула)..?

ок 10х 

-- 
http://www.gemidjy.info || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, FSF (no.6023),
BinaryFreedom.info, IFSA
GnuPG: 9C1CC804
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: signature.asc
Type: application/pgp-signature
Size: 197 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080202/475e309c/attachment.pgp>


More information about the Ossm-members mailing list