[Ossm-members] линукс кернелот 2.6.25 и USB драјаверите

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Wed Feb 6 12:12:58 UTC 2008


Здраво,

Во иднина внимавајте какви USB уреди купувате, можеби нема да ви работат.
Линукс јадрото 2.6.25 е пачирано да не поддржува драјвери за USB кои
не се со отворен код :(

http://www.linux-magazine.com/online/news/linux_2_6_25_without_closed_source_usb_drivers?category=13388

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list