[Ossm-members] Google.com.mk

Velko KOCEV velko.kocev at gmail.com
Thu Feb 28 16:59:03 UTC 2008


Ја мислев да иде сето тоа преку словоден софтвер пошто гугал некако с
по-слеободен софтвер ориентирани од сите гиганти, земете ја пикаса и сиот
нивен софтвер кој е ГНУ (или дали сте слушнале гугл да наплаќа на
индивидуалци за некој софтвер) и земете ги и Linux software repositories на
гугл. А инаку интересна е веста што им се одзема на анет домајнот па зашто
некој да не го искористи. Кога може кабелтел бугарски гугл да има
конфигурирано кога ќе утипкаш google.com да пребацуе на google.com.bg зашто
да не постои македонски гугал подржан од ОССМ. Хиперкоректноста на
дискусиите на групава сум ја забележал веќе многу пати и глеам дека нема
абер во групава да се прозбори за нешто по субстанцијално освен за UNIX
команди и глупи преводи кои не значат ништо во оригинален англиски па камо
ли на македонски. Подобро да има македонски гугл сабдомејн него некоја
невообичаен уникс базиран софтвер кој ќе го употребуваат луѓе кои не виделе
во живот систем заснован на UNIX.



On 28/02/2008, Marko Doda <mark0d0da at gmail.com> wrote:
>
> On Thursday 28 February 2008 12:45:22 Toni Kostov wrote:
> > Во овој случај, само Google може да побара
> > регистрација на македонскиот домејн. Но, што ќе му е???
>
>
>
> Мислам дека ќе мора да го купи од Анет инжињеринг, или на суд да го добие
> заради нарушување на TRADEMARK, сеедно тоа е работа на гугл, не на 2с.мк....
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080228/1e32a0ca/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list