[Ossm-members] Google.com.mk

Jordanka Petrushevska jocika at gmail.com
Thu Feb 28 20:30:17 UTC 2008


>
> . GNU/Linux како тренд е далеку покул
> и повеќе женски паѓаат на GNU/Linux отколку на Гугл на Македонски.


А на што паѓаат машките? :-P

доста тестостерон бре мажи, полека, без навреди. Ако не може и нема поента
ССМ да го регистрира google.com.mk тоа е тоа - life goes on. Точно е тоа
дека .com.mk може да регистрираат само фирми, а ССМ е нво. Од тука паѓа во
вода опцијата ССМ да регистрира google.com.mk

Велко без навреди за локализацијата бидејќи навистина има корисници кои без
локализирана верзија никогаш не би користеле слободен софтвер. Верувај,
работам со такви „пациенти" :-) А за други активности... Сите ние сме
зафатени со сопствени проекти/работи... ретки се луѓето кои целото свое
време го посветуваат на заедницава. Но сепак некој работи и одвојува
време... не е фер да ги игнорираме оваквите напори и посвети кон заедницата.

Ајде едно луле на мирот да сврти низ листава... дали со тутун или нешто
друго... луле да е :-)


Ј.

п.с чекам мислења на што паѓаат машките :-)
(паѓањето на шмизли не се прифаќа за одговор)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20080228/b3a183ff/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list