[Ossm-members] Препрати: Document Freedom Day

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Feb 29 13:51:57 UTC 2008


> Lugop ke go proslavuva denot, pa se nadevame na Vsa poddrska

да ова е уште еден корисен настан.

јас мислев бидејќи и така паѓа во среда денот да се посвети тој термин на 
Document Freedom Day така што ќе пуштиме некое кратко предавање на отворени 
формати (20 - 30 минути) и потоа да можат гостите директно да видат какви 
проблеми има со затворените формати... неколку лаптопи и добри примери за 
лоша пракса.

еве последното нешто што го видов деновиве се некои документи од ЦР на РМ за 
завршни сметки кои се во excel формат и чии макроа не работат во ОО.о.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list