[Ossm-members] Apache mod_rewrite и mod_jk

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Jan 10 19:41:21 UTC 2008


> Дали некој има искуство во ова?
> Конретно конфигурацијата ми е следна:
> Иам направено преку mod_jk:

едно решение е и да го избегнеш mod_jk (joke?) и да користиш mod_proxy ...
9 од 10 професионалци со кои сум разговарал го користат исклучиво mod_proxy 
без разлика кон што се врзуваат. Додатна предност е што цело време ќе работиш 
со HTTP протокол кој е разбирлив за секого и лесно се debug-ира.

Не гледам некоја посебна причина да користиш mod_jk.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list