[Ossm-members] Лугола во мисија против насилството , со слободен софтвер!

Aleksandar D. Balalovski gemidjy at lugola.net
Fri Jun 6 17:33:01 UTC 2008


Лугола заедно со НВО „Центар за одржливост и напредна едукација“, во сабота, 
07 јуни, од 11ч. ќе ја реализираат својата заедничка акција „Слободен софтвер 
наместо насилство“ како дел од дејностите што и двете здруженија ги опфаќаат. 
За таа цел, членови на двете организации ќе делат материјали за слободен 
софтвер, дискови со GNU/Linux дистрибуции, памфлети и сличен пропаганден 
материјал за случајните минувачи кои ќе ги затекнеме на Широк сокак во 
периодот од 11ч па додека не ги исцрпиме ресурсите.

Секој активист може да ни се приклучи и да помогне во спроведувањето на оваа 
идеја или предлог за друга идна активност која Лугола заедно со своите 
соработници би можеле да ја реализира.

Збирно место е утре, сабота, во 10.00ч. во Лугола. Потоа одиме на Широк сокак. 
Дојдете ќе има и маички.

http://www.lugola.net/content/view/163/1/


-- 
http://www.gemidjy.info || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, FSF (no.6023), IFSA
GnuPG: 754AC43D


More information about the Ossm-members mailing list