[Ossm-members] преводи на addons.mozilla.org

Зоран Димовски zoki.dimovski at gmail.com
Sat Mar 1 03:45:25 UTC 2008


On Mon, Feb 25, 2008 at 11:16 PM, Новица Наков <novica at bagra.org> wrote:
>
>
> не знам дали некој би се заинтересирал за ова, но само што дознав дека
> прилично лесно (со po датотека) се локализира оваа страница.
> http://wiki.mozilla.org/Update:Localizers вели дека
> This is a comprehensive list of steps to completely localize
> addons.mozilla.org's interface from English into another language.
>
> околу 1000 стрингови е po-то.
>
>
> --
> Новица
>

Таму гледам има потреба од креирање на некоја сметка. Ти пошто си член
на тимот за локализација би требало да имаш. Може ли на пример јас да
го преведам и да ти го пратам а ти да го закачиш таму кај нив или па?
Инаку сум за, би го превел ова.


More information about the Ossm-members mailing list