[Ossm-members] Twitter преку SMS и Македонија

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon May 19 10:02:24 UTC 2008


> Ова бројче е од мрежата на Manx Telecom [1] од Isle of Man [2], истото
> она заебано островче во Ирското море каде што е регистрирана и Canonical.
> Т-Мобиле[3], Космофон[4] и Вип[5] немаат роаминг со Manx Telecom, Isle of
> Man, па неможе да се испраќаат СМС пораки кон нивната мрежа.

ова стално ме интересирало, која е врската меѓу roaming и sms?

> Додека не пуштат роаминг може да се луксузираме со некое j2me twitter
> клиентче и GPRS интернет :(

што може и да е поефтина варијанта 
:)


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list