[Ossm-members] Twitter преку SMS и Македонија

Милош Столиќ misoss at gmail.com
Mon May 19 18:35:46 UTC 2008


Aleksandar D. Balalovski напиша:
> On Monday 19 May 2008 18:41:59 Jovan Kostovski wrote:
>> Трикот е што СМСите одат по сигналните линкови во GSM мрежата, а сите
>> оператори потпишуваат роаминг договори при меѓусебно поврзување.
> 
> Еј не знам дали ова е off-topic прашање, али може некој да ми каже како 
> функционира тоа со од Скајп да праќаш пораки на Twitter-от? Тоа е нешто како 
> бот некој или што? Пошто знам дека се додава во контактите и него му се пиши, 
> па „тој“ објавува update.
> 
> Ама, кој е начинот на кој се покрева таков „бот“?

Има и за Jabber.

-- 
МилошMore information about the Ossm-members mailing list