[Ossm-members] terminologija.org.mk

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue May 20 10:50:16 UTC 2008


Здраво,

Терминологија [1] е  сајт на кој се дефинира терминологија и креирање на
онлајн речници.

Просурфав да видам што чудо е и веднаш во очи ми паднаа два чудни преводи :

(во подножјето на страницата)
Powered by Powered by Metamorphosis' CollaboDict = Напојувано од CollaboDict

Многу интересно, "Powered by CollaboDict" е преведен во ист смисол
"powered by 2 AA batteries"

Од сега на програмите што ги пишувам во "За програмата" ќе додавам
Напојувано од Qt, Напојувано од GTK+, Напојувано од TurboGears и слично :P

метаморфозис = буквалисти !!!

(во делот за најавување)
Login = Пријави се, а не Најави се,
Во ниеден досегашен мк превод, ни нашите, ни на Windows не стои Пријави се

Метаморфозис = преведувачка параформација ? :P

Срам да им е на метаморфозис, добра идеја, најверојатно добар енџин за
речници, ама реализацијата
некако ми личи дека им е тапа.

[1] http://terminologija.org.mk

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list