[Ossm-members] terminologija.org.mk

Новица Наков novica at bagra.org
Tue May 20 12:38:03 UTC 2008


Jovan Kostovski напиша: 

> Login = Пријави се, а не Најави се,

па правилно е да се пријавиш некаде. на ниедно место кога одиш не се 
најавуваш. затоа по институции има „пријавница“ - се пријавуваш. 

те најавуваат на бина кога излегуваш на пример. 

инаку во она што јас го преведувам ми се чини „пријави се“ го користам.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list