[Ossm-members] FYI (l10n) соработка со филолошки факултет

Новица Наков novica at bagra.org
Tue May 20 12:46:28 UTC 2008> Дали се знае колку заинтересирани студенти има? И дали е можно да се
> направи еден проширен состанок на кој би присуствувале студентите и
> професорите од нивна страна и лидерите на тимовите за локализација од наша
> страна?

До овој момент 2ца се имаат пријавено. Да може да направиме проширен состанок 
иако не може да се очекува дека ќе присуствува некој професор на тој 
состанок. Идејата беше да почекаме да видиме дали ќе добие ова некаква 
официјална рамка и да видиме колку луѓе ќе се пријават.

Инаку, бидејќи ова е нивна пракса, планот е тие да можат да си одберат кон кој 
проект или активност сакаат да придонесат и во рамките на тоа да им се 
одредат работни задачи. Мислам дека некаде прочитав дека просек за 
преведување е 500 стрингови дневно, па тогаш ако одберат 2 недели -> 10 дена 
да работат со нас, ќе треба во тој ранг да им се доделат задачи.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list