[Ossm-members] terminologija.org.mk

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue May 20 13:27:05 UTC 2008


2008/5/20 Новица Наков <novica at bagra.org>:
> Jovan Kostovski напиша:
>
>> Login = Пријави се, а не Најави се,
>
> па правилно е да се пријавиш некаде. на ниедно место кога одиш не се
> најавуваш. затоа по институции има „пријавница" - се пријавуваш.
>
> те најавуваат на бина кога излегуваш на пример.
>
> инаку во она што јас го преведувам ми се чини „пријави се" го користам.

ОК. Кога, народски кажано се логираш на комјутер, се најавуваш или се
пријавуваш?

Ако log in е пријави се, како е log out? Неможе да биде одјави се

Да ги менуваме сите најави се  во пријави се?

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list