[Ossm-members] FIY: USAID/PEP тендер за локализација на слободен софтвер

Новица Наков novica at bagra.org
Mon May 26 12:41:44 UTC 2008


Како што некои веќе знаат во тек е тендерска постапка за локализација на 
40тина апликации за потребите на Министерството за образование.

Слободен софтвер Македонија беше контактирана од неколку други правни лица за 
соработка на овој проект, но одлучивме дека организацијата како таква нема да 
учествува на проектот. Причините за оваа одлука ќе бидат објавени на 
slobodensoftver.org.mк

Доколку некој сака да учествува како поединец, група или како и да е веќе, 
тогаш можам да ве известам дека на тендерот најверојатно ќе учествуваат 2 
други правни лица: Фондацијата Метаморфозис и компанијата ITGlob. 
Заинтересираните можат да контактираат* со нив за повеќе детали.


*http://www.metamorphosis.org.mk/component/option,com_contact/Itemid,3/lang,mk/
*http://www.itglob.com.mk/index.php?option=com_contact&Itemid=3


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list