[Ossm-members] mirror статистика

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Tue Nov 4 14:56:45 UTC 2008


2008/11/4 Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk>:
> И според твојта весела математика, која е точната бројка? :-)

Вкупен трансфер за ubuntu-8.10-desktop-i386.iso: 33207008 KB
33207008 KB ~= 32429 MB
1 CD = 699 MB
32429 / 699 ~= 46

Значи, симнати се вкупно 46 цедеа од Ubuntu-desktop 32-bit.
Од тие 46 барем 6 отпаѓаат на оние што симнале 100тина мега па се
предомислиле пошто им се видело многу споро, или вотевер.
Значи остануваат 40 цедеа. Од кои јас лично имам симнато 3 копии.
Па сеа ти види. ;-)


More information about the Ossm-members mailing list